25.11.2021 Mat og matskikkar på Jæren i eldre tid

25.11.2021 Mat og matskikkar på Jæren i eldre tid

Publisert av Torfinn og Karin Nærland den 14.09.21. Oppdatert 16.11.21.

Mat og matskikkar på Jæren i eldre tid

25.11.2020 kl. 19.00 Jærmuseet, Kviavegen 99, Nærbø

Me lever i ei tid med overflod av mat, og det er lett tilgang på gode og spennande råvarer frå inn- og utland. Men korleis var kosthaldet på Jæren i eldre tid? Kva råvarer hadde folk tilgang til, og kva bestod kvardagsmaten av? Og sidan me går mot julefeiring der me nå blandar ulike tradisjonar, så lurer du kanskje på kva som var høgtidsmat i eldre tider på Jæren? Foredragshaldar Målfrid Snørteland, direktør ved Jærmuseet, vil fortelje oss om dette.

Julegraut, kaffi og småkaker. Inngang medlemmer kr. 150, andre kr. 200.

Påmelding innan 22.11 til hahistorielag@gmail.com eller tlf/sms 9962 8327 (pga. misforståingar vart feil påmeldingsfrist 15.11 oppgitt tidlegare)